Hur man underlättar hemmets arbete

Alla hem måste städas och hållas efter, det är en naturlig del av vardagen. Hur man gör det kan dock variera en hel del, vare sig man gör det själv eller hyr in en städfirma. Genom att planera sitt hem väl, med renhåll i åtanke, kan man förenkla ett arbete som många inte alls tycker om.

flyttstädfabriken

Beroende på var man bor och vilken årstid det är så kommer det dagligen in mer eller mindre smuts i hemmet. Barnfamiljer brukar vara ännu mer utsatta, eftersom det är fler personer som drar in både det ena och det andra. Det samma om man har husdjur. Samtidigt är det extra viktigt att hålla rent om man har små barn, de kryper omkring och stoppar mycket i munnen. En lösning som många valt är att ställa in loftssängar i barnens rum.

Loftsängar förenklar det mesta

En säng högt upp i luften kan vara lösningen på många problem. Till att börja med så blir golvet fritt och man kan få plats med andra saker, eller kanske rentav skapa en härlig lekyta för barnen. Men av samma anledning gör det även att städningen går lättare och bra mycket snabbare. Naturligtvis beror det till en viss del på vad som står under sängen. Ibland används detta utrymme för ett skrivbord, medan andra väljer att ställa in en soffa där under.

Många lägenheter och hem har inte så stora rum, även om det kanske finns många. Därför gäller det att utnyttja vad man har. Här finns ett stort utbud av barnmöbler till bra priser på nätet, vilket kan göra inredningen av barnkammaren till ett rent nöje. Samtidigt finns det få personer som har tid eller lust att gå och städa hela dagarna, så det gäller att vara praktisk. Med en loftsäng kommer man lätt åt med både dammsugare och mopp, och städningen går som en dans. Det finns så mycket annat att göra än att flytta runt möbler för att komma åt att städa.

Kombinera nytta med nöje

Bara för att det går lättare att städa under loftsängarna så behöver dessa inte vara fula eller tråkiga. Alla blir nöjda, både den som städar och de som bor i rummet. Det är inte alls ovanligt att barnen använder loftsängarna till att bygga koja eller krypa upp för lite lugn och ro. Äve80-4-kul-att-städan ganska små barn kan klara av att sova där uppe, det är inte bara för tonåringar. Vissa loftsängar har en liten rutschkana som är mycket lättare att ta sig ner på än en stege.

 

Ju mer öppen golvyta man har, desto lättare är det att städa. Det går snabbt och blir även rent. Detta är speciellt viktigt i ett sovrum eller en barnkammare. Barn har en tendens att verkligen utnyttja utrymmet i sina rum. De klättrar och kryper så gott som överallt. Detta innebär att det måste vara rent i alla skrymslen och vrår. Under sängen kan det vara svårt att komma åt, såvida man inte satsar på en loftsäng.

Mer tid över för viktiga saker

Ett effektivt hem innebär att det finns tillräckligt med plats för alla saker, så garderober och andra förvaringslösningar är mycket viktiga. Men det gäller också att lägga grunden för att kunna utföra det arbete som varje familj har. Handla in och laga mat, tvätt och stryka kläder till exempel- samt städning av hemmet. En del städar varje dag medan andra gör det någon gång i veckan. Det kan vara ganska individuellt vad man föredrar. Många gånger kan en grundligare djuprengöring då och då göra den regelbundna städningen mindre tung. Följ den här länken för att anlita en professionell flyttstädning i Stockholm.

 

Därför ska man se till att barnen har en plats för alla sina leksaker och böcker. De kan lära sig plocka upp och lägga undan redan vid ganska ung ålder. Faktum är att de små ofta tycker det är roligt att lägga undan sakerna om de kan göra det tillsammans med mamma. Med loftsängar blir det sedan lättare att städa golven, och alla mår så mycket bättre. Med lite planering kommer man att ha mer tid över för det som är allra viktigast här i livet, nämligen familjen.